Шестопалівка
Шестопалівка Шестопалівка

Шестопалівка

Вегетаційний період - 260 - 270 днів.

Шестопалівка є першим сортом п’ятого покоління (з фізіологічно подвійною природою). В осінньо-зимовий період є класично озимим сортом, а у весняно-літній період - ярим, ці якості не змішані і не гасяться один одним, а чітко регулюються тривалістю дня, що робить сорт виробничо стабільним та прогнозованим.

Опис сорту

Потенціал урожайності 100-105 ц/га.
Апробаційні ознаки:
різновид остиста (ерітроспермум), період яровизації - 19 днів (дворучка); колосіння ультрараннє, дозрівання ультраскоростигле. Колос: великий, неламкий, середньої довжини (10-12 см), щільний. Корінь: коренева система потужна та мобільна, відмінно використовує потенційну родючість ґрунту. Колеоптиле: довге, що дозволяє закладати насіння при посіві на глибину 6-8 см. Це дає можливість не тільки дістати вологий ґрунт і отримати дружні сходи, а й підвищити зимостійкість таких посівів. Стебло: міцне, середньої товщини. Висота стеблостою цього сорту слабо реагує на континентальність клімату. Зерно: велике Якість зерна: сорт відноситься до групи сильних пшениць. Зерно містить 14,5 - 16,0% білка, 30 - 33% клейковини. ІДК - 70 о.п. Сила борошна 350 - 400 о.а. Об’єм хліба 100 г борошна 1200 см3. Загальна оцінка хліба 9 балів. Фізіологічні особливості: відмінне поєднання зимостійкості та посухостійкості.

Характеристики сорту

Висота рослини 80-90 см.
Довжина колоса 10-12 см.
Маса 1000 насінин 45-55г.