Богдана
Богдана Богдана

Богдана

Період вегетації 260-290 днів.

Господарські та біологічні характеристики:
* Високоврожайний, максимальна врожайність 98,2 ц/га
* Середньостиглий
* Морозостійкість висока
* Посухостійкість висока
* Стійкий до вилягання
* Стійкий до обсипання
* Середньостійкий проти ураження борошнистою росою та бурою листковою іржею.

Опис сорту

Якість зерна. Натура зерна 683 г/л, вміст білка 12,9–14,7%, сирої клейковини – 26,6–32,3%, сила борошна 242–365 о.а., об’єм хліба 830–1110 см3. Борошномельні та хлібопекарські властивості добрі й відмінні. Сильна пшениця.
Апробаційні ознаки. Різновидністьлютесценс. Колос пірамідальний, середньої щільності. Колоскова луска яйцеподібна, зубець короткий, ледь загострений, плече середнє, скошене. Кіль ледь загострений. Зернівка червона, яйцеподібна, з неглибокою борозенкою.
Агротехнічні вимоги. Сорт інтенсивного типу. Екологічно пластичний. Вирощувати за інтенсивною технологією з внесенням оптимальних доз мінеральних добрив та своєчасним захистом від шкідників та хвороб. Норма висіву 4,5–5,5 млн схожих насінин на 1 га залежно від зони та вологозабезпечення.Щоб запобігти виляганню, на високих фонах мінерального живлення необхідно вносити ретарданти.

Характеристики сорту

Висота рослини 85-90 см.
Довжина колосу 13-14 см.
Маса 1000 насінин 45-60 г.